Zdravý a chutný tatarák z cukety
Připravte si tento jednoduchý a oblíbený cuketový tatarák, který si zamilují i ti, kteří zelenině příliš neholdují. Je lehký, ale zároveň plný chuti, takže skvěle poslouží jako rychlá večeře nebo pohoštění pro návštěvu. A pokud se obáváte, že pánové nebudou spokojení, doporučte jim si ho vychutnat s pořádnou porcí strouhaného sýra nebo s volským okem. Uvidíte, že sklidíte velký úspěch.

Zdroj: redakce PROPRARODIČE
Na cuketový tatarák budete potřebovat:
- 2 menší cukety
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička worcesterové omáčky
- pepř a sůl
- 2 stroužky česneku
Postup:
Cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a na olivovém oleji smažíme na středně hnědou barvu a ihned ji osolíme ( zatím větší špetkou). Cuketu si mezitím omyjeme a nastrouháme nahrubo (není nutné ji loupat). Přidáme k cibuli a postupně ji bez přikrytí restujeme tak dlouho, dokud se voda téměř nevyvaří. Necháme vychladnout.
Následně celou směs dochutíme solí, pepřem, paprikou, worcesterovou omáčkou, kečupem, hořčicí. Můžeme přidat chilli, pokud máme rádi pálivé chutě. Vše důkladně promícháme.
Podáváme na topinkách potřených česnekem nebo na opečeném chlebu v toustovači.
Autor: redakce PROPRARODIČE